Skip to content

Kirjaslammen teemaillat väripilkkuina Työväen Musiikkitapahtumassa

Työväen Musiikkitapahtumassa oman kokonaisuutensa muodostavat Kirjaslammella perjantaina ja lauantaina järjestettävät teemaillat. Valkeakosken keskustan tuntumassa, Mallasveden luonnonkauniissa maisemissa sijaitseva Kirjaslammen tanssilava ravintoloineen ja terasseineen sekä lavan liepeiltä löytyvä uimala luovat viehättävät puitteet kesäillan juhlalle.

Jammailua Paperibluesin tahtiin

Perjantaina 25.7. Kirjaslammen tanssilava täyttyy sinisistä sävelistä Paperibluesin merkeissä. Illan avaa legendaarinen Heikki Silvennoinen yhtyeineen, ja jazzin, funkin ja soulin tunnelmissa jatkaa myös Hammond-urkuri Kalle Salonen.

Heikki Silvennoinen tunnetaan pitkän linjan blueskitaristina ja -laulajana. Soolourallaan menestynyt artisti on vuosien varrella ollut mukana myös monenlaisissa kokoonpanoissa, kuten O.Stonessa, Tabula Rasassa, Coitus Incissä ja SF Bluesissa. Silvennoinen kipusi suuren yleisön tietoisuuteen Kummeli-televisiosarjan siivin – ei ainoastaan näyttelijänä vaan myös käsikirjoittajana. Ennen muuta Silvennoinen on kuitenkin taiturimainen muusikko, joka laulaa, soittaa kitaraa, säveltää ja tuottaa musiikkia.

Illan päättää Hammond-taituri ja säveltäjä Kalle Salonen, joka julkaisi viime vuonna upean Cat Slide -debyyttialbuminsa. Kaksivuotiaasta asti koskettimia soittanut Salonen ammentaa musiikkinsa funkin, jazzin ja R’n’B:n perinteestä jättäen jälkeensä oman vahvan mutta ehdottoman tyylikkään leimansa.

Paperiblues järjestetään yhteistyössä Paperiliiton kanssa.

Työväen juhlaa vanhanajan iltamissa

Lauantaina 26.7. Kirjaslammen valtaa vanhanajan henki. Työväen iltamissa yleisöä viihdyttää Sävelorkesteri Katulyhty, jonka intohimona on esittää menneiden vuosikymmenten musiikkia aidolla tunteella ja tunnelmalla teeman mukaisia soittimia unohtamatta. Viisihenkinen orkesteri soittaa nostalgista tanssimusiikkia 50- ja 60-luvulta, ja hittien rinnalla soivat myös aikakauden tuntemattomammat helmet. Näin työväki juhli aikanaan! Työväen iltamien järjestelyissä on mukana 120 vuotta täyttävä Teollisuusalojen ammattiliitto TEAM.

Aatteen ilta jatkuu perinteisissä Yöyhteislauluissa Kirjaslammen uimalan rannalla, jossa työväenlauluja laulattavat Reino ja Tuuli Bäckström. Tilaisuus järjestetään yhteistyössä Demokraatin kanssa. Yöllisen yhteislaulutilaisuuden hieno ilmapiiri vetoaa kaikessa tunnelmallisuudessaan, ja lammen kauniissa valaistuksessa riittää ihasteltavaa.

Yöyhteislaulut ovat koko nelipäiväisen festivaalin sydän, tiivistää toiminnanjohtaja Marianne Haapoja.

Lue lisää festivaalin ohjelmasta täältä.