Skip to content

Kirjaslammen teemaillat väripilkkuina Työväen Musiikkitapahtumassa

Työväen Musiikkitapahtumassa oman kokonaisuutensa muodostavat Kirjaslammella perjantaina ja lauantaina järjestettävät teemaillat. Valkeakosken keskustan tuntumassa, Mallasveden luonnonkauniissa maisemissa sijaitseva Kirjaslammen tanssilava ravintoloineen ja terasseineen sekä lavan liepeiltä löytyvä uimala luovat viehättävät puitteet kesäillan juhlalle.

Jammailua Paperibluesin tahtiin

Perjantaina 25.7. Kirjaslammen tanssilava täyttyy sinisistä sävelistä Paperibluesin merkeissä. Illan avaa legendaarinen Heikki Silvennoinen yhtyeineen, ja jazzin, funkin ja soulin tunnelmissa jatkaa myös Hammond-urkuri Kalle Salonen.

Heikki Silvennoinen tunnetaan pitkän linjan blueskitaristina ja -laulajana. Soolourallaan menestynyt artisti on vuosien varrella ollut mukana myös monenlaisissa kokoonpanoissa, kuten O.Stonessa, Tabula Rasassa, Coitus Incissä ja SF Bluesissa. Silvennoinen kipusi suuren yleisön tietoisuuteen Kummeli-televisiosarjan siivin – ei ainoastaan näyttelijänä vaan myös käsikirjoittajana. Ennen muuta Silvennoinen on kuitenkin taiturimainen muusikko, joka laulaa, soittaa kitaraa, säveltää ja tuottaa musiikkia.

Illan päättää Hammond-taituri ja säveltäjä Kalle Salonen, joka julkaisi viime vuonna upean Cat Slide -debyyttialbuminsa. Kaksivuotiaasta asti koskettimia soittanut Salonen ammentaa musiikkinsa funkin, jazzin ja R’n’B:n perinteestä jättäen jälkeensä oman vahvan mutta ehdottoman tyylikkään leimansa.

Paperiblues järjestetään yhteistyössä Paperiliiton kanssa.

Työväen juhlaa vanhanajan iltamissa

Lauantaina 26.7. Kirjaslammen valtaa vanhanajan henki. Työväen iltamissa yleisöä viihdyttää Sävelorkesteri Katulyhty, jonka intohimona on esittää menneiden vuosikymmenten musiikkia aidolla tunteella ja tunnelmalla teeman mukaisia soittimia unohtamatta. Viisihenkinen orkesteri soittaa nostalgista tanssimusiikkia 50- ja 60-luvulta, ja hittien rinnalla soivat myös aikakauden tuntemattomammat helmet. Näin työväki juhli aikanaan! Työväen iltamien järjestelyissä on mukana 120 vuotta täyttävä Teollisuusalojen ammattiliitto TEAM.

Aatteen ilta jatkuu perinteisissä Yöyhteislauluissa Kirjaslammen uimalan rannalla, jossa työväenlauluja laulattavat Reino ja Tuuli Bäckström. Tilaisuus järjestetään yhteistyössä Demokraatin kanssa. Yöllisen yhteislaulutilaisuuden hieno ilmapiiri vetoaa kaikessa tunnelmallisuudessaan, ja lammen kauniissa valaistuksessa riittää ihasteltavaa.

Yöyhteislaulut ovat koko nelipäiväisen festivaalin sydän, tiivistää toiminnanjohtaja Marianne Haapoja.

Lue lisää festivaalin ohjelmasta täältä.

LISÄÄ UUTISIA

Työväen Musiikkitapahtumassa 26 000 kävijää

Tapahtumaan myytiin lippuja viimevuotista enemmän, mutta lauantain sade verotti ilmaistapahtumien yleisöä ja kokonaiskävijämääräksi saatiin 26000

Lauantain ohjelma on runsas – yli 20 eri tilaisuutta!

Työväen Musiikkitapahtuman lauantaipäivään mahtuu yhteensä 22 eri tilaisuutta päälavan huippuartisteista keskustelutilaisuuksiin, nykysirkustaiteesta rauhanlauluihin. Koko päiväksi luvattu sade siirtää osan tilaisuuksista ulkona sijaitsevalta Sananvapauden lavalta sateen suojaan, muun muassa iltapäivän yhteiskunnalliset keskustelutilaisuudet pidetään Jylhävaarassa. 

Uusi Työväenlaulu -sävellys- ja sanoituskilpailun voittajaksi Sauli Alipirjelä sävelmällään Punalaputettu

Uusi Työväenlaulu sävellys – ja sanoituskilpailun tulokset julkistettiin tänään Työväen Musiikkitapahtuman avajaisten yhteydessä. Voittajalaulun Punalaputettu on säveltänyt ja sanoittanut Sauli Alipirjelä. Toiseksi sijoittui Jani M.J. Tuovisen säveltämä ja Susanna Ågrenin sanoittama Muurahainen, ja kolmanneksi Anniina Lotvosen säveltämä ja sanoittama Ei mikään ole muuttunut. Lisäksi kilpailussa myönnettiin kaksi kunniamainintaa kappaleille Kuolema raksalla, tekijöinä Vesa Suhonen & Veli Matti Suhonen eli Terrori-bändi ja Hei moi moi moi, sävellys ja sanoitus Laura Sippola.

Uusia työväenlauluja ja sanan vapautta perjantain ohjelmassa

Työväen Musiikkitapahtuma lähti hienosti lentoon torstai-iltana, kun portit avautuivat ja tapahtuma-alue alkoi täyttyä festivaalivieraista. Sää oli heinäkuisen lämmin ja J. Karjalaisen hitit innostivat yhteislauluun. Perjantaina 28.7. Työväen Musiikkitapahtuman runsas ohjelma pääsee täyteen laajuuteensa, kun avajaiset käynnistyvät Sananvapauden lavalla klo 17.

Työväen Musiikkitapahtuma alkoi kesäisissä sirkustunnelmissa

Aurinkoisen lämpimässä, lähes helteisessä säässä käynnistyi 51. Työväen Musiikkitapahtuma rovaniemeläisen Saarni Sirkuksen nykysirkusesityksellä. Esitykseen oli vapaa pääsy ja ennakkoliput ehtivät loppua jo aamupäivän aikana. Suuren kysynnän vuoksi telttaan kannettiin lisää penkkejä talkoolaisten voimin ja lopulta kaikki jonottamaan tulleet pääsivät katsomaan esitystä täpötäyteen, tiivistunnelmaiseen sirkustelttaan.