Skip to content

Kesän tunnelmallisin minifestivaali Kirjazz & Blues täyttää 10 vuotta – mukana juhlissa  Emma Salokoski & Ilmiliekki Quartet sekä Erja Lyytinen

Kirjaslammen tanssilavalla juhlitaan tänä vuonna pyöreitä. Valkeakoskella järjestettävä Kirjazz&Blues järjestetään nyt kymmenettä kertaa ja juhlien vetonaulana esiintyvät mm. Emma Salokoski & Ilmiliekki Quartet sekä kitaravirtuoosi Erja Lyytinen. 

Kirjazz & Blues on intiimi blues- ja jazz-festivaali veden äärellä. Kirjaslammen tanssilavan miljöö on kuin suunniteltu tätä tapahtumaa varten. Kirkas lampi lumpeineen ympäröi lavaa ja jykevät männyt kurottelevat oksiaan sen suuntaan. 1950-luvulla suunniteltu tanssilava somistetaan räsymatoin ja tunnelmavalot valaisevat kesäyötä, kun maan eturivin muusikot virittelevät soittimiaan. 
Kirjazz & Blues järjestetään 5.-6.7.2019 Valkeakosken Kirjaslammen Tanssilavalla. Tapahtuma on jokaisen bluesin ja jazzin rakastajan kesän kohokohta, jossa musiikki ja tunnelma ovat etusijalla. Myös artistit rakastavat tapahtumaa ja mukana on tänäkin vuonna maan eturivin muusikoita. 
Minifestivaalilla vietetään blues-päivää perjantaina ja lauantaina antaudutaan sielukkaan jazzin maailmaan. Perjantain ohjelmassa ovat maan johtaviin kitaravirtuooseihin lukeutuva Erja Lyytinen, AT’s Roots & Ramblin’ sekä Bluemares. Lauantaina jazzin merkeissä esiintyvät ruotsinkielisestä runoudesta ammentava Emma Salokoski & Ilmiliekki Quartet ja Kielo Kärkkäinen & Hot Heros. Illan aloittavat jalalle käyvät jazz-jamit. 
“Kirjazz & Blues on lämminhenkinen tapahtuma, jossa nostetaan esille kotimaisia huippulahjakkuuksia. Festari on syntynyt paikallisten kulttuuriperinteiden ja paikallisten jazzmuusikoiden yhdistettyä voimansa. On mahtava nähdä, miten moneen suomalaiset muusikot taipuvat!” Työväen Musiikkitapahtuman toiminnanjohtaja Marianne Haapoja iloitsee. 
Kirjazz & Blues on viimeinen tapahtuma, joka Kirjaslammen lavalla järjestetään ennen sen remonttia.
Liput:
2pv lippu ennakko 35€ / ovelta 40€
1pv lippu ennakko 20€ / ovelta 24€
www.valmu.com/kirjazzblues

LISÄÄ UUTISIA

Työväen Musiikkitapahtumassa 26 000 kävijää

Tapahtumaan myytiin lippuja viimevuotista enemmän, mutta lauantain sade verotti ilmaistapahtumien yleisöä ja kokonaiskävijämääräksi saatiin 26000

Lauantain ohjelma on runsas – yli 20 eri tilaisuutta!

Työväen Musiikkitapahtuman lauantaipäivään mahtuu yhteensä 22 eri tilaisuutta päälavan huippuartisteista keskustelutilaisuuksiin, nykysirkustaiteesta rauhanlauluihin. Koko päiväksi luvattu sade siirtää osan tilaisuuksista ulkona sijaitsevalta Sananvapauden lavalta sateen suojaan, muun muassa iltapäivän yhteiskunnalliset keskustelutilaisuudet pidetään Jylhävaarassa. 

Uusi Työväenlaulu -sävellys- ja sanoituskilpailun voittajaksi Sauli Alipirjelä sävelmällään Punalaputettu

Uusi Työväenlaulu sävellys – ja sanoituskilpailun tulokset julkistettiin tänään Työväen Musiikkitapahtuman avajaisten yhteydessä. Voittajalaulun Punalaputettu on säveltänyt ja sanoittanut Sauli Alipirjelä. Toiseksi sijoittui Jani M.J. Tuovisen säveltämä ja Susanna Ågrenin sanoittama Muurahainen, ja kolmanneksi Anniina Lotvosen säveltämä ja sanoittama Ei mikään ole muuttunut. Lisäksi kilpailussa myönnettiin kaksi kunniamainintaa kappaleille Kuolema raksalla, tekijöinä Vesa Suhonen & Veli Matti Suhonen eli Terrori-bändi ja Hei moi moi moi, sävellys ja sanoitus Laura Sippola.

Uusia työväenlauluja ja sanan vapautta perjantain ohjelmassa

Työväen Musiikkitapahtuma lähti hienosti lentoon torstai-iltana, kun portit avautuivat ja tapahtuma-alue alkoi täyttyä festivaalivieraista. Sää oli heinäkuisen lämmin ja J. Karjalaisen hitit innostivat yhteislauluun. Perjantaina 28.7. Työväen Musiikkitapahtuman runsas ohjelma pääsee täyteen laajuuteensa, kun avajaiset käynnistyvät Sananvapauden lavalla klo 17.

Työväen Musiikkitapahtuma alkoi kesäisissä sirkustunnelmissa

Aurinkoisen lämpimässä, lähes helteisessä säässä käynnistyi 51. Työväen Musiikkitapahtuma rovaniemeläisen Saarni Sirkuksen nykysirkusesityksellä. Esitykseen oli vapaa pääsy ja ennakkoliput ehtivät loppua jo aamupäivän aikana. Suuren kysynnän vuoksi telttaan kannettiin lisää penkkejä talkoolaisten voimin ja lopulta kaikki jonottamaan tulleet pääsivät katsomaan esitystä täpötäyteen, tiivistunnelmaiseen sirkustelttaan.