Skip to content

Kesän tunnelmallisin minifestivaali Kirjazz & Blues täyttää 10 vuotta – mukana juhlissa  Emma Salokoski & Ilmiliekki Quartet sekä Erja Lyytinen

Kirjaslammen tanssilavalla juhlitaan tänä vuonna pyöreitä. Valkeakoskella järjestettävä Kirjazz&Blues järjestetään nyt kymmenettä kertaa ja juhlien vetonaulana esiintyvät mm. Emma Salokoski & Ilmiliekki Quartet sekä kitaravirtuoosi Erja Lyytinen. 

Kirjazz & Blues on intiimi blues- ja jazz-festivaali veden äärellä. Kirjaslammen tanssilavan miljöö on kuin suunniteltu tätä tapahtumaa varten. Kirkas lampi lumpeineen ympäröi lavaa ja jykevät männyt kurottelevat oksiaan sen suuntaan. 1950-luvulla suunniteltu tanssilava somistetaan räsymatoin ja tunnelmavalot valaisevat kesäyötä, kun maan eturivin muusikot virittelevät soittimiaan. 
Kirjazz & Blues järjestetään 5.-6.7.2019 Valkeakosken Kirjaslammen Tanssilavalla. Tapahtuma on jokaisen bluesin ja jazzin rakastajan kesän kohokohta, jossa musiikki ja tunnelma ovat etusijalla. Myös artistit rakastavat tapahtumaa ja mukana on tänäkin vuonna maan eturivin muusikoita. 
Minifestivaalilla vietetään blues-päivää perjantaina ja lauantaina antaudutaan sielukkaan jazzin maailmaan. Perjantain ohjelmassa ovat maan johtaviin kitaravirtuooseihin lukeutuva Erja Lyytinen, AT’s Roots & Ramblin’ sekä Bluemares. Lauantaina jazzin merkeissä esiintyvät ruotsinkielisestä runoudesta ammentava Emma Salokoski & Ilmiliekki Quartet ja Kielo Kärkkäinen & Hot Heros. Illan aloittavat jalalle käyvät jazz-jamit. 
“Kirjazz & Blues on lämminhenkinen tapahtuma, jossa nostetaan esille kotimaisia huippulahjakkuuksia. Festari on syntynyt paikallisten kulttuuriperinteiden ja paikallisten jazzmuusikoiden yhdistettyä voimansa. On mahtava nähdä, miten moneen suomalaiset muusikot taipuvat!” Työväen Musiikkitapahtuman toiminnanjohtaja Marianne Haapoja iloitsee. 
Kirjazz & Blues on viimeinen tapahtuma, joka Kirjaslammen lavalla järjestetään ennen sen remonttia.
Liput:
2pv lippu ennakko 35€ / ovelta 40€
1pv lippu ennakko 20€ / ovelta 24€
www.valmu.com/kirjazzblues