Skip to content

Kehitysvammaiset saavat oman festivaalin Valkeakoskella

Yli 50-vuotiaan festivaalinsa lisäksi Työväen Musiikkitapahtuma ylläpitää Kirjaslammen tanssilavaa sekä tuottaa vuosittain monia erilaisia hankkeita ja tapahtumia. Kirjazz & Blues, Kirjaslampirock ja Mummin Musarit saavat nyt rinnalleen kehitysvammaisten oman Erityinen festivaalin, joka on osa Valkeakosken 100-vuotisjuhlavuotta sekä Pirkanmaan hyvinvointialueen ohjelmaa.

“Kesällä järjestimme ensimmäistä kertaa oman festivaalin ikäihmisille. Halusimme viedä kiinnostavaa ohjelmaa myös heille, jotka eivät pääse osallistumaan tavanomaisiin festivaaleihin. Mummin Musarit keräsi valtavasti kiitosta niin hoivakotien henkilökunnalta ja asukkailta kuin heidän läheisiltäänkin. Nyt vuorossa on Erityinen festivaali, joka on suunnattu kaikille valkeakoskelaisille kehitysvammaisille ja heidän läheisilleen”, Työväen Musiikkitapahtuman toiminnanjohtaja Marianne Haapoja kertoo.

 

Erityinen festivaali järjestetään Valkeakoskella Tukena Sointulan sisäpihalla 27.9.2023 klo14–16. Esiintymislavalle nousevat paikalliset laulaja-lauluntekijät Mika Rämä ja Salla Flinkman, joilla molemmilla on vuosien kokemus keikkailusta ja monipuolisesta musiikinteosta. Kyläpaikka ja Makkaranpurijat tuovat festaritunnelmaa paistamalla paikan päällä lettuja ja makkaraa. Lisäksi tarjolla on mehua ja kahvia. Tapahtumaan on vapaa pääsy. “On ihmisryhmiä, jotka jäävät helposti yhteiskunnassa varjoon. Siksi on tärkeää, että myös pienempiä kohdennettuja festivaaleja järjestetään. Halusimme myös osallistaa ja tukea kehitysvammaisten tekemää taidetta, joten tilasimme Setlementti Tampereen Omapolun asiakkailta festivaalille oman logon ja ilmeen”, Haapoja jatkaa.