Skip to content

Kaupunkifestivaali valloittaa paperitehtaan pihan heinäkuussa!

Työväen Musiikkitapahtuma järjestetään Valkeakoskella UPM Tervasaaren paperitehtaan ja Myllysaaren museon ainutlaatuisessa miljöössä, kanavanrannassa. Heinäkuun viimeisenä viikonloppuna Musareilla nähdään perinteiseen tapaan monipuolinen ja laadukas kotimainen artistikattaus.

Torstaina festivaalin käynnistää Kaarle Viikate ja Netta Skog, joiden jälkeen lavalle nousee energinen diskokuningatar Eini. Hämärtyvää keskikesän iltaa tähdittää Salla Flinkman, Atomirotta, Bee, Sexmane ja Rebekka Holi.

Perjantaina lavalla nähdään Arppa, Saimaa, Ida Paul & Kalle Lindroth, Inginmaa/Hypnomen Leavings &Timo Rautiainen, Roamin´n Street Band, Vimma, Emma & Matilda sekä Aliisa Syrjä. Perjantain myös paljon toivottu Isac Elliotin ikärajaton keikka.

Lauantain päiväohjelmassa on menoa ja meininkiä, kun lavalle nousevat muun muassa Valkeakoski Big Bandin luotsaamana Ilmiöitä–Ultra Bran Sävelin-konsertti. Illan esiintyjinä ovat Ilja Teppo, Lenni-Kalle Taipale & Osmo Ikonen, Coitus Int50 Revival, Kolmas Nainen, Mary Ann Hawkins, Suistamon Sähkö, Jonna Tervomaa, Kotiteollisuus, Paperi T, Tapahtumassa muistellaan myös edesmennyttä säveltäjä Kaj Chydeniusta omalla konsertilla, jossa laulavat Minja Koski ja Mikael Saari.

Jokaisena päivänä on runsaasti muutakin ohjelmaa. Sananvapauden lavalta löytyy ilmaisohjelmaa kaiken ikäisille. Lavalla nauretaan Stand Up-esitykselle ja lauletaan perinteisiä työväen yhteislauluja. Lavalla pääsee jälleen seuraamaan myös ajankohtaisia ja yhteiskunnallisia TMT Talk-keskustelutilaisuuksia, jotka ovat herättäneet paljon mielenkiintoa. Keskustelutilaisuudet järjestävät AKT, Paperiliitto, Teollisuusliitto, Ammattiliitto Pro sekä Insinööriliitto.

Perjantaina Tapahtumatorilla vieraat pääsevät tutustumaan järjestöjen, yritysten ja yhdistystentarjoamiin palveluihin ja tuotteisiin. Tänä vuonna Tapahtumatorin yhteyteen järjestetään ensimmäistä kertaa Vilttitori, joka tuo esiin tapahtuman kestävän kehityksen arvot tarjoamalla mahdollisuuden myydä ja ostaa vintage-aarteita, käsitöitä ja second-hand tuotteita.

Lauantaina Sananvapaudenlavalla nähdään ensimmäistä kertaa Ilmakitaran soiton SM-kilpailu, joka tarjoaa viihdettä koko perheelle. Ilmakitaransoiton SM-kilpailu järjestetään yhdessä Oulun AirGuitar World Championships ja Jyväskylän Kesän kanssa. Valkeakoskella voittajaksi valittu kitaristi lunastaa paikan Oulussa järjestettäviin Ilmakitaransoiton MM-kisoihin. Lauantain lastenmusiikista Sananvapaudenlavalla vastaa riemastuttava Orffit.

Sunnuntaina tiedossa on ilmainen lastentapahtuma Tehtaankentän viereisellä viheralueella klo 14-15. Tapahtumassa on monenmoista mukavaa puuhaa ja katseltavaa lapsille ja lapsenmieleisille. Mm. Alpakoita, pallopelejä, ilmapalloeläimiä, onnenpyörä sekä pomppulinna. Klo 15 pelataan Haka- Gnistan ottelu.

Tule mukaan tunnelmaan!