Skip to content

Juha Tapio ja J. Karjalainen tähdittävät Työväen Musiikkitapahtumaa tänään Valkeakoskella

Heinäkuun kohokohta koittaa viimein Valkeakoskella, kun järjestyksessään jo 43. Työväen Musiikkitapahtuma alkaa tänään torstaina. Festivaalin ensimmäisenä iltana saadaan nauttia neljästä huikeasta konsertista. Lisäksi torstain ohjelmaan kuuluu Kuvataidetta: Herrat Ylppö & Martikainen -näyttelyn avajaistilaisuus Kulttuuripaja Jylhävaarassa kello 19. Avajaiset ovat kaikille avoimet, ja paikalle saapuu myös Jarkko Martikainen, toinen taiteilijoista.

Ensimmäisenä lavalle nousee Juha Tapio, joka on puhutellut monia lyriikoillaan aina vuoden 2003 Mitä silmät ei nää -hitistään lähtien. Suomen suosituimpiin kuuluvan lauluntekijän kappaleet ovat kivunneet listojen kärkeen kerran jos toisenkin. Estradin ottaa haltuun myös valkeakoskelainen jazz-yhtye OJS, jonka solisteina hurmaavat Lili Lambert ja Johanna Kyykoski.

Festivaalin päälavan illan huipentaa koko kansan J. Karjalainen, jonka uralle mahtuu täysosumia enemmän kuin äkkiseltään pystyy laskemaan. Suomalaisten syvimpiä tuntoja jo vuosien ajan tulkinnut konkari sai aiemmin keväällä huikeat kolme Emmaa, jotka olivat ansaittu palkinto muusikon uusimmasta levystä Et ole yksin. Ensimmäisen festaripäivän ohjelmaan kuuluvat myös hulvaton Korkokenkäjuoksu sekä ravintola Salakapakan jatkot, joita tähdittää Beatles-covereita soittava Blue Jay Way.

Festivaali kohoaa talkoohengessä

Tapahtuman tekijöiden odotukset ovat korkealla, ja noin 150-henkisessä talkooporukassa tunnelma on kohdallaan.

– Kovasti jännittää, miten kaikki sujuu ja paljonko kävijöitä saapuu. Sää näyttää suosivan, mutta helle tuo myös haasteita. Älkää unohtako juoda!, muistuttaa festivaalin toiminnanjohtaja Marianne Haapoja.

Festareille saapuvien suositellaan hankkimaan lippunsa hyvissä ajoin, jotta suosituimpien esiintyjien keikkoja ei tarvitse kuunnella lippujonosta käsin. Lipunmyynti palvelee festivaalialueen kupeessa Kulttuuripaja Jylhävaarassa torstaina ja perjantaina klo 11–17 ja lauantaina klo 10–17. Kello 17 jälkeen liput voi hankkia festivaalialueen portilta.

Tehtaan pilli soi! Työväen Musiikkitapahtuma Valkeakoskella 24.–27.7.

LISÄÄ UUTISIA

Työväen Musiikkitapahtumassa 26 000 kävijää

Tapahtumaan myytiin lippuja viimevuotista enemmän, mutta lauantain sade verotti ilmaistapahtumien yleisöä ja kokonaiskävijämääräksi saatiin 26000

Lauantain ohjelma on runsas – yli 20 eri tilaisuutta!

Työväen Musiikkitapahtuman lauantaipäivään mahtuu yhteensä 22 eri tilaisuutta päälavan huippuartisteista keskustelutilaisuuksiin, nykysirkustaiteesta rauhanlauluihin. Koko päiväksi luvattu sade siirtää osan tilaisuuksista ulkona sijaitsevalta Sananvapauden lavalta sateen suojaan, muun muassa iltapäivän yhteiskunnalliset keskustelutilaisuudet pidetään Jylhävaarassa. 

Uusi Työväenlaulu -sävellys- ja sanoituskilpailun voittajaksi Sauli Alipirjelä sävelmällään Punalaputettu

Uusi Työväenlaulu sävellys – ja sanoituskilpailun tulokset julkistettiin tänään Työväen Musiikkitapahtuman avajaisten yhteydessä. Voittajalaulun Punalaputettu on säveltänyt ja sanoittanut Sauli Alipirjelä. Toiseksi sijoittui Jani M.J. Tuovisen säveltämä ja Susanna Ågrenin sanoittama Muurahainen, ja kolmanneksi Anniina Lotvosen säveltämä ja sanoittama Ei mikään ole muuttunut. Lisäksi kilpailussa myönnettiin kaksi kunniamainintaa kappaleille Kuolema raksalla, tekijöinä Vesa Suhonen & Veli Matti Suhonen eli Terrori-bändi ja Hei moi moi moi, sävellys ja sanoitus Laura Sippola.

Uusia työväenlauluja ja sanan vapautta perjantain ohjelmassa

Työväen Musiikkitapahtuma lähti hienosti lentoon torstai-iltana, kun portit avautuivat ja tapahtuma-alue alkoi täyttyä festivaalivieraista. Sää oli heinäkuisen lämmin ja J. Karjalaisen hitit innostivat yhteislauluun. Perjantaina 28.7. Työväen Musiikkitapahtuman runsas ohjelma pääsee täyteen laajuuteensa, kun avajaiset käynnistyvät Sananvapauden lavalla klo 17.

Työväen Musiikkitapahtuma alkoi kesäisissä sirkustunnelmissa

Aurinkoisen lämpimässä, lähes helteisessä säässä käynnistyi 51. Työväen Musiikkitapahtuma rovaniemeläisen Saarni Sirkuksen nykysirkusesityksellä. Esitykseen oli vapaa pääsy ja ennakkoliput ehtivät loppua jo aamupäivän aikana. Suuren kysynnän vuoksi telttaan kannettiin lisää penkkejä talkoolaisten voimin ja lopulta kaikki jonottamaan tulleet pääsivät katsomaan esitystä täpötäyteen, tiivistunnelmaiseen sirkustelttaan.