Skip to content

Jesse Kaikuranta säväytti Nuoruustangolla Työväen Musiikkitapahtumassa

Aurinko ja lämpö hellivät Työväen Musiikkitapahtumassa Valkeakoskella ensimmäisen illan vierailijoita. Torstaina festivaalin musiikkiosuuden avannut Jesse Kaikuranta vieraili ensimmäistä kertaa tapahtumassa. Esiintymistä hyvillä mielin odottanut laulaja muisteli kuulleensa festivaalista paljon kehuja aiemmilta vuosilta.

”Hieno miljöö, fiilis on todella hyvä täällä tehtaan piippujen varjossa. Takana on jo nyt upea keikkakesä, vaikka edelleen esiintymisiä riittää elokuun loppuun asti. Tällä kertaa saatan tapahtuman historiaa kunnioittaen lisätä ohjelmistoon työväen laulun”, artisti lupaili aurinkoinen ilme kasvoillaan.

Kaikurannan keikka ei pettänyt paikalle saapuneita kuuntelijoita, vaan se tarjoili artistin tyyliin kauniita sanoituksia ja suuria tunteita niin laulajan omasta kuin muidenkin artistien tuotannosta. Mukana fiilistelleet kuuntelijat valloitti upea sovitus Kaj Chydeniuksen ”Nuoruustangosta”, jolla Kaikuranta lunasti lupauksensa festivaalin perinteen muistamisesta.

Seuraavaksi esiintynyt riemastuttava Kaukolasipartio tanssitti ja hurmasi erityisesti tapahtuman naisyleisöä. Iskelmää, balkania ja diskoa estottomasti yhdistelevä bändi kumarsi myös musiikkitapahtuman juurille, kun he esittivät oman versionsa Irwinin ”Työmiehen lauantaista”. Jaakko Tepon perilliset tovereineen viihdyttivät, villitsivät ja epäilemättä varastivat muutaman kuuntelijan sydämen.

Pohjois-Karjala oli tapahtuman torstai-illassa vahvasti edustettuna, kun Joensuussa perustetun Kaukolasipartion jälkeen illan päätti legendaarinen Neljä Ruusua. Ilkka Alanko kumppaneineen sai yleisön viihtymään paikalla hienon illan loppuun asti.

Perjantaina avajaiset ja energisiä esityksiä

Tänään perjantaina Työväen Musiikkitapahtuma jatkuu kello viideltä virallisilla avajaisilla PAM-lavalla, jossa kuullaan peruspalveluministeri Susanna Huovisen, Valkeakosken soittokunnan ja kaupungin avajaistervehdyksen lisäksi M. A. Nummisen & Pedro Hietasen musisointia. PAM-lavan muihinkin tapahtumiin on läpi illan vapaa pääsy: siellä päästään nauttimaan niin tapahtuman hengen mukaisesta Työväen- ja rauhanlaulujen karaokesta kuin esiintyjistä, joihin kuuluvat Pertti Palm & Tummat Tunteet, Japi Hyökyvaara ja Tes La Rok & Rauhatäti.

Alkuillassa kuullaan Paperitorilla Jonne Aaronin konserttia yhteistyössä kuljetusliittojen kanssa. Myöhemmin illalla energistä meininkiä tarjoilevat niin punk-bändi Pää Kii, Disco Ensemble ja aina kiinnostava laulaja-lauluntekijä Ismo Alanko. Keikkojen lisäksi tanssimaan pääsee myös Kirjaslammen tanssilavalla, jossa kello 20:stä eteenpäin yleisöä liikuttaa tanssiorkesteri Helminauha.

LISÄÄ UUTISIA

Uusi Työväenlaulu – sävellys- ja sanoituskilpailu

Suomalainen työelämä on murroksessa. Etätyöt lisääntyvät ja vapaa-aikaankin ulottuva ajatustyö kuuluu monien arkeen. Perinteiset roolijaot ovat muuttumassa ja tietoisuus ihmisten moninaisuudesta on osa uutta työelämää. On siis tullut aika päivittää työväenlaulut uudelle tasolle!

Musarijunan kyydissä ensi kertaa Työväen Musiikkitapahtumaan!

Valkeakoskella ensi heinäkuussa järjestettävän Työväen Musiikkitapahtuman ohjelmisto on täydentynyt. Luvassa on laadukas sekoitus työväenkulttuuria, huippuartisteja, vaihtoehtomusiikkia, lastenohjelmaa, sirkustaidetta, yhteiskunnallisia keskusteluja, lavarunoutta sekä ilmaisohjelmaa. Valkeakoskelle pääsee nyt ensimmäistä kertaa matkustamaan myös Musarijunan kyydissä.

Jo 14. kertaa järjestettävä Kirjazz & Blues -minifestivaali tarjoaa rytmiherkkua luonnonkauniissa tanssilavamiljöössä

Kirjaslammen tanssilavan miljöössä Valkeakoskella järjestettävä Kirjazz & Blues -minifestivaali tarjoaa kesäkuun alussa herkkua rytmimusiikin ystäville nyt jo 14. kertaa. Jazzin, bluesin ja rytmimusiikin ystävien korvia hellivät Linda Fredriksson Juniper, Emilia Sisco sekä KQ Groove.

Työväen Musiikkitapahtuma tuo nykysirkuksen UPM Tervasaaren paperitehtaan pihaan

Jo 50 vuotta täyttänyt Työväen Musiikkitapahtuma järjestetään Valkeakoskella 26.-30.7.2023. Kesän ohjelmisto on tuttuun tapaan laadukas sekoitus työväenkulttuuria, huippuartisteja, vaihtoehtomusiikkia sekä ilmaisohjelmaa lapsille ja ikäihmisille.

Ikinuoren Työväen Musiikkitapahtuman 50-vuotisjuhlia vietettiin monipuolisen ohjelmiston ja upeiden esiintyjien voimin!

Työväen Musiikkitapahtumassa koettiin 27. – 31.7. lukemattomia iloisia jälleentapaamisia, kun festivaalia päästiin parin vuoden tauon jälkeen vihdoin viettämään entiseen malliin.Yleisön virratessa runsaslukuisena sisään festivaalialueelle, ilo oli käsinkosketeltavaa. Musiikkitapahtuman 50-vuotisjuhliin osallistui reilusti yli 30 000 kävijää.