Skip to content

J. Karjalaisen hitit yhdistivät sukupolvet Työväen Musiikkitapahtumassa

Työväen Musiikkitapahtuma käynnistyi eilen Valkeakoskella aurinkoisessa säässä ja iloisessa tunnelmassa. Kävijöitä saapui paikalle noin 4 000. Ilta alkoi hilpeällä Korkokenkäjuoksulla, jossa koettiin vauhdin huumaa ja täpäriä tilanteita yleisön kannustaessa antaumuksella mukana. Hulvattoman mittelön voittajaksi selviytyi valkeakoskelainen Tiia Raitanen.

Ensimmäisenä estradille noussut Juha Tapio lauloi ja soitti tiensä kuulijoiden sydämeen energisyyttä ja herkkyyttä yhdistäneellä keikallaan. Raikas tuuli nosti fiiliksen kattoon ja kädet ylös taputtamaan, ja Kaksi vanhaa puuta sai yhden jos toisenkin nieleskelemään liikutuksen kyyneleitä. Musiikin riemusta nautittiin myös valkeakoskelaisen OJS:n svengaavassa konsertissa, jota tähdittivät upeaääniset laulajattaret Lili Lambert ja Johanna Kyykoski.

Illan kruunasi pitkän keikan vetänyt J. Karjalainen, jonka hitit olivat hunajaa festivaaliyleisön korville. Mennyt mies houkutteli kaikenikäiset festarikävijät tanssimaan, ja muutkin suosikkikappaleet saivat ansaitsemansa kiitoksen valtavien suosionosoitusten muodossa. Lopuksi tapahtuma-alueella soivat vielä The Beatles -yhtyeen rakastetuimmat kappaleet, joita Blue Jay Way tulkitsi antaumuksella.

Festivaalitorstaina vietettiin myös harvinaislaatuisen näyttelyn avajaisia. Kuvataidetta: Herrat Ylppö ja Martikainen tarjoaa mieleenpainuvia taide-elämyksiä Kulttuuripaja Jylhävaarassa elokuun loppuun asti.

Herra Ylpön teosten selkeälinjainen estetiikka ja grafiikka ovat kiintoisa vertailukohta omille töilleni, joita leimaavat tietynlainen levottomuus ja päättämättömyys sekä ilottelu värien käytössä, summasi paikalle saapunut Jarkko Martikainen.

Perjantaina vietetään avajaisia ja fiilistellään musiikin mukana

Tänään perjantaina Työväen Musiikkitapahtuma polkaistaan virallisesti käyntiin avajaisissa PAM-Lavalla. Avajaisissa kuullaan Valkeakosken kaupungin tervehdys, minkä lisäksi valokeilaan astuvat Duo Ari Numminen & Hannu Kella sekä Valkeakosken soittokunta. Avajaisiin huipentuu myös Työllisyyden letkajenkka, joka tanssii läpi kaupungin keskustan kampanjoiden paremman työllisyyden puolesta.

Festivaalialueen täyttää perjantaina monipuolinen musiikki, sillä esiintymään saapuvat herkistä sävelmistään tunnettu Pikku Kukka, brittipunkkari Louise Distras sekä elävät legendat Kari Peitsamo ja Maarit. Lisäksi yleisö saa nauttia menevästä miesenergiasta, jota tarjoavat muun muassa Eppu Normaali, Softengine ja Rockwalli. Kirjaslammen tanssilavalla puolestaan kuullaan Paperibluesin sinisiä säveliä, kun valokeilaan astuvat Heikki Silvennoinen ja Kalle Salonen.

Tehtaan pilli soi! Työväen Musiikkitapahtuma Valkeakoskella 24.–27.7.

LISÄÄ UUTISIA

Uusi Työväenlaulu – sävellys- ja sanoituskilpailu

Suomalainen työelämä on murroksessa. Etätyöt lisääntyvät ja vapaa-aikaankin ulottuva ajatustyö kuuluu monien arkeen. Perinteiset roolijaot ovat muuttumassa ja tietoisuus ihmisten moninaisuudesta on osa uutta työelämää. On siis tullut aika päivittää työväenlaulut uudelle tasolle!

Musarijunan kyydissä ensi kertaa Työväen Musiikkitapahtumaan!

Valkeakoskella ensi heinäkuussa järjestettävän Työväen Musiikkitapahtuman ohjelmisto on täydentynyt. Luvassa on laadukas sekoitus työväenkulttuuria, huippuartisteja, vaihtoehtomusiikkia, lastenohjelmaa, sirkustaidetta, yhteiskunnallisia keskusteluja, lavarunoutta sekä ilmaisohjelmaa. Valkeakoskelle pääsee nyt ensimmäistä kertaa matkustamaan myös Musarijunan kyydissä.

Jo 14. kertaa järjestettävä Kirjazz & Blues -minifestivaali tarjoaa rytmiherkkua luonnonkauniissa tanssilavamiljöössä

Kirjaslammen tanssilavan miljöössä Valkeakoskella järjestettävä Kirjazz & Blues -minifestivaali tarjoaa kesäkuun alussa herkkua rytmimusiikin ystäville nyt jo 14. kertaa. Jazzin, bluesin ja rytmimusiikin ystävien korvia hellivät Linda Fredriksson Juniper, Emilia Sisco sekä KQ Groove.

Työväen Musiikkitapahtuma tuo nykysirkuksen UPM Tervasaaren paperitehtaan pihaan

Jo 50 vuotta täyttänyt Työväen Musiikkitapahtuma järjestetään Valkeakoskella 26.-30.7.2023. Kesän ohjelmisto on tuttuun tapaan laadukas sekoitus työväenkulttuuria, huippuartisteja, vaihtoehtomusiikkia sekä ilmaisohjelmaa lapsille ja ikäihmisille.

Ikinuoren Työväen Musiikkitapahtuman 50-vuotisjuhlia vietettiin monipuolisen ohjelmiston ja upeiden esiintyjien voimin!

Työväen Musiikkitapahtumassa koettiin 27. – 31.7. lukemattomia iloisia jälleentapaamisia, kun festivaalia päästiin parin vuoden tauon jälkeen vihdoin viettämään entiseen malliin.Yleisön virratessa runsaslukuisena sisään festivaalialueelle, ilo oli käsinkosketeltavaa. Musiikkitapahtuman 50-vuotisjuhliin osallistui reilusti yli 30 000 kävijää.