Skip to content

Ismo Alanko johdatti hurmioon Työväen Musiikkitapahtumassa

Työväen Musiikkitapahtuman toinen päivä käynnistyi perjantaina iltapäivällä Valkeakoskella festivaalien virallisilla avajaisilla. Avajaispuheissa painottuivat tapahtuman omaleimaisuus, laaja ja monipuolinen ohjelmisto sekä ammattiliittojen aktiivisuus tapahtuman yhteistyökumppaneina.  Juhlakansan tervetulleeksi toivottanut peruspalveluministeri Susanna Huovinen kiitteli erityisesti tapahtuman lämminhenkisyyttä ja yhteishenkeä.

”Työväen Musiikkitapahtumassa ihanaa on juuri kaikkien huomioiminen ja osallistuminen. Mielestäni kulttuurin pitääkin olla monipuolista ja vaihtelevaa, ja täällä ohjelmassa on aina puheita, yhteislauluja ja muutakin kuin perinteistä ohjelmaa”, Huovinen kertoi avajaisten jälkeen.

Jonne Aaronin keikalla olleet 14-vuotiaat valkeakoskelaistytöt Tiia ja Jonna hehkuivat festivaalin ystävällistä tunnelmaa. Kaikki alle 18-vuotiaat pääsevät osallistumaan tapahtumaan ilmaiseksi ennen kello seitsemää illalla. Solidaarisuus, yksi tapahtuman pääteemoista, herätti tytöissä ajatuksia.

– Meille solidaarisuus on yksi elämän suurimmista asioista. Jos siitä ei pidä kiinni, ovat asiat huonosti. Täällä on aivan mahtavaa, joka vuosi on pakko tulla uudestaan. Olemme nähneet paljon kavereita sekä tutustuneet uusiin ihmisiin ja nauttineet suosikkiesiintyjistämme.

Häpeilemätön Pää Kii testasi valkeakoskelaisyleisön huumorintajua piikikkäillä välispiikeillään: kuulijoilta löytyi hienosti kykyä itseironiaan, sillä testiin reagoitiin nauraen. Energiaa pursunnut Disco Ensemble todisti jälleen olevansa livebändinä Suomen parhaimmistoa. Mahtavan karismaattinen Marjo Leinonen Huff ’n’ Puff täytti Puu-Salin: hymyt ja heiluvat lanteet lämmittivät musiikkitapahtuman pimenevää perjantai-iltaa.

Ismo Alanko oli illan kiistaton kuningas. Hän esitti lauluja laajalti koko uraltaan, muun muassa ”korkeintaan kolme kertaa kesässä” soitettavan Hassisen Koneen ”Rappiolla”. Tämä harvinainen herkku otettiin vastaan sen ansaitsemalla tavalla – hurmiolla.

Lauantai alkaa ajankohtaisen Työelämän arvot -keskustelun pohdinnoilla klo 12 Pro-teltassa. Ihmisarvoinen kapitalismi puhuttaa poliitikkoja Jylhävaarassa puoli neljästä eteenpäin. PAM-lavan päivä käynnistyy klo 11 Rautavaara-tulkinnoilla, ja päivän ja illan mittaan lavalla nähdään ja kuullaan mm. harrastelijataiteilijoiden esityksiä, Kaj Chydenius sekä muita artisteja. Puu-Salin lauantain avaa klo 14 juhlakonsertoiva Punaviesti 40v.

Ulla Tapaninen & Nasevat kurtut potkaisevat Paperitorin lauantain käyntiin klo 15.30. TSL:n Reino Helismaa -sanoittaja- ja viihdetaiteilijapalkinto jaetaan Paperitalolla klo 17.45, jonka jälkeen iltaa tähdittävät Anna Puu, Heikki Salo Tulipalo, Don Johnson Big Band sekä Von Hertzen Brothers.

Marion Rung & Jackpot viihdyttävät kävijöitä klo 20 alkaen Kirjaslammen tanssilavalla, ja uimala muuttuu keskiyöllä perinteiseen tapaan taianomaiseksi yöyhteislauluareenaksi.

LISÄÄ UUTISIA

Uusi Työväenlaulu – sävellys- ja sanoituskilpailu

Suomalainen työelämä on murroksessa. Etätyöt lisääntyvät ja vapaa-aikaankin ulottuva ajatustyö kuuluu monien arkeen. Perinteiset roolijaot ovat muuttumassa ja tietoisuus ihmisten moninaisuudesta on osa uutta työelämää. On siis tullut aika päivittää työväenlaulut uudelle tasolle!

Musarijunan kyydissä ensi kertaa Työväen Musiikkitapahtumaan!

Valkeakoskella ensi heinäkuussa järjestettävän Työväen Musiikkitapahtuman ohjelmisto on täydentynyt. Luvassa on laadukas sekoitus työväenkulttuuria, huippuartisteja, vaihtoehtomusiikkia, lastenohjelmaa, sirkustaidetta, yhteiskunnallisia keskusteluja, lavarunoutta sekä ilmaisohjelmaa. Valkeakoskelle pääsee nyt ensimmäistä kertaa matkustamaan myös Musarijunan kyydissä.

Jo 14. kertaa järjestettävä Kirjazz & Blues -minifestivaali tarjoaa rytmiherkkua luonnonkauniissa tanssilavamiljöössä

Kirjaslammen tanssilavan miljöössä Valkeakoskella järjestettävä Kirjazz & Blues -minifestivaali tarjoaa kesäkuun alussa herkkua rytmimusiikin ystäville nyt jo 14. kertaa. Jazzin, bluesin ja rytmimusiikin ystävien korvia hellivät Linda Fredriksson Juniper, Emilia Sisco sekä KQ Groove.

Työväen Musiikkitapahtuma tuo nykysirkuksen UPM Tervasaaren paperitehtaan pihaan

Jo 50 vuotta täyttänyt Työväen Musiikkitapahtuma järjestetään Valkeakoskella 26.-30.7.2023. Kesän ohjelmisto on tuttuun tapaan laadukas sekoitus työväenkulttuuria, huippuartisteja, vaihtoehtomusiikkia sekä ilmaisohjelmaa lapsille ja ikäihmisille.

Ikinuoren Työväen Musiikkitapahtuman 50-vuotisjuhlia vietettiin monipuolisen ohjelmiston ja upeiden esiintyjien voimin!

Työväen Musiikkitapahtumassa koettiin 27. – 31.7. lukemattomia iloisia jälleentapaamisia, kun festivaalia päästiin parin vuoden tauon jälkeen vihdoin viettämään entiseen malliin.Yleisön virratessa runsaslukuisena sisään festivaalialueelle, ilo oli käsinkosketeltavaa. Musiikkitapahtuman 50-vuotisjuhliin osallistui reilusti yli 30 000 kävijää.