Skip to content

Ismo Alanko johdatti hurmioon Työväen Musiikkitapahtumassa

Työväen Musiikkitapahtuman toinen päivä käynnistyi perjantaina iltapäivällä Valkeakoskella festivaalien virallisilla avajaisilla. Avajaispuheissa painottuivat tapahtuman omaleimaisuus, laaja ja monipuolinen ohjelmisto sekä ammattiliittojen aktiivisuus tapahtuman yhteistyökumppaneina.  Juhlakansan tervetulleeksi toivottanut peruspalveluministeri Susanna Huovinen kiitteli erityisesti tapahtuman lämminhenkisyyttä ja yhteishenkeä.

”Työväen Musiikkitapahtumassa ihanaa on juuri kaikkien huomioiminen ja osallistuminen. Mielestäni kulttuurin pitääkin olla monipuolista ja vaihtelevaa, ja täällä ohjelmassa on aina puheita, yhteislauluja ja muutakin kuin perinteistä ohjelmaa”, Huovinen kertoi avajaisten jälkeen.

Jonne Aaronin keikalla olleet 14-vuotiaat valkeakoskelaistytöt Tiia ja Jonna hehkuivat festivaalin ystävällistä tunnelmaa. Kaikki alle 18-vuotiaat pääsevät osallistumaan tapahtumaan ilmaiseksi ennen kello seitsemää illalla. Solidaarisuus, yksi tapahtuman pääteemoista, herätti tytöissä ajatuksia.

– Meille solidaarisuus on yksi elämän suurimmista asioista. Jos siitä ei pidä kiinni, ovat asiat huonosti. Täällä on aivan mahtavaa, joka vuosi on pakko tulla uudestaan. Olemme nähneet paljon kavereita sekä tutustuneet uusiin ihmisiin ja nauttineet suosikkiesiintyjistämme.

Häpeilemätön Pää Kii testasi valkeakoskelaisyleisön huumorintajua piikikkäillä välispiikeillään: kuulijoilta löytyi hienosti kykyä itseironiaan, sillä testiin reagoitiin nauraen. Energiaa pursunnut Disco Ensemble todisti jälleen olevansa livebändinä Suomen parhaimmistoa. Mahtavan karismaattinen Marjo Leinonen Huff ’n’ Puff täytti Puu-Salin: hymyt ja heiluvat lanteet lämmittivät musiikkitapahtuman pimenevää perjantai-iltaa.

Ismo Alanko oli illan kiistaton kuningas. Hän esitti lauluja laajalti koko uraltaan, muun muassa ”korkeintaan kolme kertaa kesässä” soitettavan Hassisen Koneen ”Rappiolla”. Tämä harvinainen herkku otettiin vastaan sen ansaitsemalla tavalla – hurmiolla.

Lauantai alkaa ajankohtaisen Työelämän arvot -keskustelun pohdinnoilla klo 12 Pro-teltassa. Ihmisarvoinen kapitalismi puhuttaa poliitikkoja Jylhävaarassa puoli neljästä eteenpäin. PAM-lavan päivä käynnistyy klo 11 Rautavaara-tulkinnoilla, ja päivän ja illan mittaan lavalla nähdään ja kuullaan mm. harrastelijataiteilijoiden esityksiä, Kaj Chydenius sekä muita artisteja. Puu-Salin lauantain avaa klo 14 juhlakonsertoiva Punaviesti 40v.

Ulla Tapaninen & Nasevat kurtut potkaisevat Paperitorin lauantain käyntiin klo 15.30. TSL:n Reino Helismaa -sanoittaja- ja viihdetaiteilijapalkinto jaetaan Paperitalolla klo 17.45, jonka jälkeen iltaa tähdittävät Anna Puu, Heikki Salo Tulipalo, Don Johnson Big Band sekä Von Hertzen Brothers.

Marion Rung & Jackpot viihdyttävät kävijöitä klo 20 alkaen Kirjaslammen tanssilavalla, ja uimala muuttuu keskiyöllä perinteiseen tapaan taianomaiseksi yöyhteislauluareenaksi.

LISÄÄ UUTISIA

Työväen Musiikkitapahtumassa 26 000 kävijää

Tapahtumaan myytiin lippuja viimevuotista enemmän, mutta lauantain sade verotti ilmaistapahtumien yleisöä ja kokonaiskävijämääräksi saatiin 26000

Lauantain ohjelma on runsas – yli 20 eri tilaisuutta!

Työväen Musiikkitapahtuman lauantaipäivään mahtuu yhteensä 22 eri tilaisuutta päälavan huippuartisteista keskustelutilaisuuksiin, nykysirkustaiteesta rauhanlauluihin. Koko päiväksi luvattu sade siirtää osan tilaisuuksista ulkona sijaitsevalta Sananvapauden lavalta sateen suojaan, muun muassa iltapäivän yhteiskunnalliset keskustelutilaisuudet pidetään Jylhävaarassa. 

Uusi Työväenlaulu -sävellys- ja sanoituskilpailun voittajaksi Sauli Alipirjelä sävelmällään Punalaputettu

Uusi Työväenlaulu sävellys – ja sanoituskilpailun tulokset julkistettiin tänään Työväen Musiikkitapahtuman avajaisten yhteydessä. Voittajalaulun Punalaputettu on säveltänyt ja sanoittanut Sauli Alipirjelä. Toiseksi sijoittui Jani M.J. Tuovisen säveltämä ja Susanna Ågrenin sanoittama Muurahainen, ja kolmanneksi Anniina Lotvosen säveltämä ja sanoittama Ei mikään ole muuttunut. Lisäksi kilpailussa myönnettiin kaksi kunniamainintaa kappaleille Kuolema raksalla, tekijöinä Vesa Suhonen & Veli Matti Suhonen eli Terrori-bändi ja Hei moi moi moi, sävellys ja sanoitus Laura Sippola.

Uusia työväenlauluja ja sanan vapautta perjantain ohjelmassa

Työväen Musiikkitapahtuma lähti hienosti lentoon torstai-iltana, kun portit avautuivat ja tapahtuma-alue alkoi täyttyä festivaalivieraista. Sää oli heinäkuisen lämmin ja J. Karjalaisen hitit innostivat yhteislauluun. Perjantaina 28.7. Työväen Musiikkitapahtuman runsas ohjelma pääsee täyteen laajuuteensa, kun avajaiset käynnistyvät Sananvapauden lavalla klo 17.

Työväen Musiikkitapahtuma alkoi kesäisissä sirkustunnelmissa

Aurinkoisen lämpimässä, lähes helteisessä säässä käynnistyi 51. Työväen Musiikkitapahtuma rovaniemeläisen Saarni Sirkuksen nykysirkusesityksellä. Esitykseen oli vapaa pääsy ja ennakkoliput ehtivät loppua jo aamupäivän aikana. Suuren kysynnän vuoksi telttaan kannettiin lisää penkkejä talkoolaisten voimin ja lopulta kaikki jonottamaan tulleet pääsivät katsomaan esitystä täpötäyteen, tiivistunnelmaiseen sirkustelttaan.