Skip to content

Helle hellii Työväen Musiikkitapahtumaa – tänään luvassa iskelmää, stand-upia ja yhteiskunnallisesti merkittäviä keskusteluja

Valkeakoskella järjestettävä Työväen Musiikkitapahtuma keräsi aloituspäivänä lähes 7000 hengen yleisön. UPM Tervasaaren tehtaan valoissa ja Myllysaaren museon pihamaalla järjestettävässä tapahtumassa juhlittiin helteisissä tunnelmissa.

Aloituspäivänä sukellettiin heti popin ja rockin syvään päähän, kun Apulanta, Mira Luoti ja Vesta tanssittivat tuhatpäistä yleisöä. Salakapakassa iltaa aloiteltiin Viinin ja virsien kera, kun taas perheen nuorisoa hemmoteltiin Valkeakosken Nuorisotoimen kanssa järjestetyllä Tubeklubilla ja maailmanmaineeseen nousseen Isac Elliotin keikalla. Genrerajoja rikkova punkbändi Huora piti huolta, ettei Teollisuussalissakaan tullut viileä.

Perjantaina luvassa iskelmää, stand-upia ja yhteiskunnallisesti merkittäviä keskusteluja

Työväen Musiikkitapahtuma yhdistää musiikkiin ja kulttuuriin kantaaottavia keskustelutilaisuuksia ja seminaareja. Yhdistelmä toimii saumattomasti myös tänä vuonna. Herroista ja duunareista vitsaillaan Duunari Stand upissa, kun yleisöä hauskuttavat Anitta “Iso A” Ahonen, Fathi Ahmed, Albert Kajava, Risto Koo Järvinen ja Sami Huhtala. Työpaikkojen määräysvallasta keskustellaan “Kuka määrää töissä?” -keskustelutilaisuudessa ja ruotsinsuomalaista työväenkulttuuria etsitään “Laulu koti-ikävästä” -elokuvan näytöksessä ja siihen liittyvässä seminaarissa.
Illalla musiikista nautitaan peräti 12 artistin voimin, kun Paperitorilla, Teollisuussalissa ja Salakapassa esiintyvät mm. Maraballs, Petteri Sariola, Suvi Teräsniska, Minä ja Nieminen, Happoradio ja Olavi Uusivirta. Yleisönkään ei tarvitse tapahtumassa olla tuppisuuna, sillä Sananvapauden torilla luritellaan työväenkaraokessa. Ennen karaokea torilla vietetään tapahtuman avajaisia, joissa musisoi laulaja-lauluntekijä Elsi Sloan.

Ohjelma 27.7.2018

JYLHÄVAARA
Vapaa pääsy
15.00 Laulu koti-ikävästä -elokuva. Esityksen jälkeen tutkija Saijaleena Rantanen haastattelee elokuvasta Kai Latvalehtoa. Yhteistyössä KSR:n Kristiina ja Ulf Sundqvistin rahasto, Riihisäätiö sekä Pohjola- Norden
SANANVAPAUDEN TORI
Vapaa pääsy
17.00 Avajaiset. Valkeakosken soittokunta ja laulaja-lauluntekijä Elsi Sloan.
18.00 Kuka määrää töissä? Keskustelutilaisuus työntekijöiden itsemääräämisoikeus ja#metoo työelämässä. Yhteistyössä Vasemmistoliitto
19.00 Työväenkaraoke
21.00 Matti laulaja-lauluntekijä
PAPERITORI
Päivä- tai tapahtumaranneke
18.00 Younghearted
19.00 Suvi Teräsniska
21.00 Timo Rautiainen & Trio Niskalaukaus
23.00 Olavi Uusivirta
01.00 Happoradio
TEOLLISUUSSALI
Päivä- tai tapahtumaranneke
20.10 Petteri Sariola
22.00 Jaakko Laitinen & Väärä raha
00.00 Mara Balls
SALAKAPAKKA
Päivä- tai tapahtumaranneke
18.00 Duunari Stand-up Yhteistyössä Työväen akatemia ja SAK
19.30 Minä & Nieminen
21.30 Laura Moisio
01.30 Japi Hyökyvaara

LISÄÄ UUTISIA

Työväen Musiikkitapahtumassa 26 000 kävijää

Tapahtumaan myytiin lippuja viimevuotista enemmän, mutta lauantain sade verotti ilmaistapahtumien yleisöä ja kokonaiskävijämääräksi saatiin 26000

Lauantain ohjelma on runsas – yli 20 eri tilaisuutta!

Työväen Musiikkitapahtuman lauantaipäivään mahtuu yhteensä 22 eri tilaisuutta päälavan huippuartisteista keskustelutilaisuuksiin, nykysirkustaiteesta rauhanlauluihin. Koko päiväksi luvattu sade siirtää osan tilaisuuksista ulkona sijaitsevalta Sananvapauden lavalta sateen suojaan, muun muassa iltapäivän yhteiskunnalliset keskustelutilaisuudet pidetään Jylhävaarassa. 

Uusi Työväenlaulu -sävellys- ja sanoituskilpailun voittajaksi Sauli Alipirjelä sävelmällään Punalaputettu

Uusi Työväenlaulu sävellys – ja sanoituskilpailun tulokset julkistettiin tänään Työväen Musiikkitapahtuman avajaisten yhteydessä. Voittajalaulun Punalaputettu on säveltänyt ja sanoittanut Sauli Alipirjelä. Toiseksi sijoittui Jani M.J. Tuovisen säveltämä ja Susanna Ågrenin sanoittama Muurahainen, ja kolmanneksi Anniina Lotvosen säveltämä ja sanoittama Ei mikään ole muuttunut. Lisäksi kilpailussa myönnettiin kaksi kunniamainintaa kappaleille Kuolema raksalla, tekijöinä Vesa Suhonen & Veli Matti Suhonen eli Terrori-bändi ja Hei moi moi moi, sävellys ja sanoitus Laura Sippola.

Uusia työväenlauluja ja sanan vapautta perjantain ohjelmassa

Työväen Musiikkitapahtuma lähti hienosti lentoon torstai-iltana, kun portit avautuivat ja tapahtuma-alue alkoi täyttyä festivaalivieraista. Sää oli heinäkuisen lämmin ja J. Karjalaisen hitit innostivat yhteislauluun. Perjantaina 28.7. Työväen Musiikkitapahtuman runsas ohjelma pääsee täyteen laajuuteensa, kun avajaiset käynnistyvät Sananvapauden lavalla klo 17.

Työväen Musiikkitapahtuma alkoi kesäisissä sirkustunnelmissa

Aurinkoisen lämpimässä, lähes helteisessä säässä käynnistyi 51. Työväen Musiikkitapahtuma rovaniemeläisen Saarni Sirkuksen nykysirkusesityksellä. Esitykseen oli vapaa pääsy ja ennakkoliput ehtivät loppua jo aamupäivän aikana. Suuren kysynnän vuoksi telttaan kannettiin lisää penkkejä talkoolaisten voimin ja lopulta kaikki jonottamaan tulleet pääsivät katsomaan esitystä täpötäyteen, tiivistunnelmaiseen sirkustelttaan.