Skip to content

Hääpari on nyt valittu: Joonas ja Tiia menevät naimisiin Musareiden päälavalla

Joonas Salonen ja Tiia Silvennoinen menevät naimisiin Musareilla. Vihkipappi muistuttaa, että kirkko on siellä missä ihmisetkin. Ensi kesänä jokainen valkeakoskelainen saa kutsun häihin. Ja toki paikalle kutsutaan ihmisiä muualtakin, sadoittain.

Lahjoja ei tarvitse tuoda, mutta pääsymaksu on maksettava. Miljöönä on tehdasalue ja häälaulun laulaa Juha Tapio. Ei siis mikään ihan tavallinen hääpäivä.
Työväen Musiikkitapahtuman päälavalla vihittävä pari on nyt valittu. Yhteensä hakijoita oli toista kymmentä, joista kolme paria nousi yli muiden.
–Emme lopulta pystyneet raadin kanssa valitsemaan näiden kolmen ihanan parin väliltä, joten päädyimme arvontaan, kertoo tapahtuman toiminnanjohtaja Marianne Haapoja.

Pari tapasi Musareilla

Arpa osui tällä hetkellä Kangasalla asuvaan pariin, Tiia Silvennoiseen ja Joonas Saloseen. 23 vuotta tänä vuonna täyttävät Tiia ja Joonas aloittivat rakkaustarinansa juurikin Työväen Musiikkitapahtumassa vuonna 2013.

 Parin yhteiselo lähti liikkeelle nopeasti ja nyt heillä on kaksi pientä poikaa, 2,5-vuotias Eino ja reilun vuoden ikäinen Väinö.

–Kyllä me olemme puhuneet naimisiin menemisestä, mutta emme ole oikein aiemmin ehtineet, Tiia Silvennoinen naurahtaa.
Nyt pari odottaa jännityksellä heinäkuuta. Sukulaiset ja ystävät eivät vielä tiedä, että hääkutsu tipahtaa postiluukusta lähiaikoina. Kutsu onkin hieman tavallisesta poikkeava, sillä tapahtuma tarjoaa hääparin 50 vieraalle ilmaiset rannekkeet tapahtuma-alueelle.
Lisäksi vieraille on tarjolla tapahtuman puolesta kakkua ja kuohuviiniä. Loput tarjoilut hääpari kustantaa itse.
Musareiden puolesta tarjolla on myös muun muassa ajelu Juuso Waldenin vanhalla Jeepillä, hääkuvaus, juhlapaikka tapahtuma-alueella sekä hääyö.
–Ilman tätä meillä ei olisi varmasti ollut vielä tänä kesänä varaa mennä naimisiin. Minä olen vielä kotihoidontuella, joten säästöön ei juurikaan jää rahaa, Tiia sanoo.

”Kirkko on siellä, missä ihmiset”

Hääparin vihkii Sääksmäen seurakunnan seurakuntapastori Jarno Jalonen.
–Tästä alettiin puhua pappien kokouksessa ja siellä eräs kollegani ehdotti tehtävään minua. Hänen mielestään minussa olisi tarpeeksi särmää toimia festaripappina. Minä sitten totesin, että mikäpä ettei, Jalonen kertoo.
Satapäisen festariyleisön eteen astuminen jännittää hiukan, mutta vain sopivasti.
–Pieni jännitys pitääkin olla. Te vaikutatte mukavilta ihmisiltä, on ilo ja kunnia saada olla teidän vihkipappinne, Jalonen hymyilee tulevalle vihkiparille.
Vihkiminen tulee noudattamaan tietyiltä osin virallista kaavaa. Tietyin osin voidaan mukailla erikoislaatuista tilannetta.
–Katsotaan ja suunnitellaan yhdessä, että saisimme tilanteesta mahdollisimman paljon teidän näköisenne, hän lupaa parille.
Osalle ihmisistä kirkollinen vihkiminen festivaaliympäristössä on kauhistus. Jarno Jalonen kuitenkin muistuttaa, että vihkiä voi muuallakin kuin kirkossa.
–Kirkkohan on siellä, missä ihmiset ovat. Seiniin ei tarvitse takertua. Vihkimiselle ei ole olemassa oikeaa tai väärää paikkaa. Se valitaan sen mukaan, missä ihmiset haluavat mennä naimisiin ja missä he kokevat olevansa kotonaan.
Marianne Haapoja huomauttaa, että vihkimistilaisuus järjestetään jo kello 19, jolloin tapahtuma-alueella saavat olla lapsetkin.
–Maailmassa tapahtuu juuri nyt paljon negatiivisia ja pahoja asioita. On mielestäni hienoa, että voimme jakaa tällaisen onnellisen hetken ja antaa ihmisille mahdollisuuden osallistua onnen tunteeseen.
Alkuperäinen artikkeli: Valkeakosken Sanomat

LISÄÄ UUTISIA

Työväen Musiikkitapahtumassa 26 000 kävijää

Tapahtumaan myytiin lippuja viimevuotista enemmän, mutta lauantain sade verotti ilmaistapahtumien yleisöä ja kokonaiskävijämääräksi saatiin 26000

Lauantain ohjelma on runsas – yli 20 eri tilaisuutta!

Työväen Musiikkitapahtuman lauantaipäivään mahtuu yhteensä 22 eri tilaisuutta päälavan huippuartisteista keskustelutilaisuuksiin, nykysirkustaiteesta rauhanlauluihin. Koko päiväksi luvattu sade siirtää osan tilaisuuksista ulkona sijaitsevalta Sananvapauden lavalta sateen suojaan, muun muassa iltapäivän yhteiskunnalliset keskustelutilaisuudet pidetään Jylhävaarassa. 

Uusi Työväenlaulu -sävellys- ja sanoituskilpailun voittajaksi Sauli Alipirjelä sävelmällään Punalaputettu

Uusi Työväenlaulu sävellys – ja sanoituskilpailun tulokset julkistettiin tänään Työväen Musiikkitapahtuman avajaisten yhteydessä. Voittajalaulun Punalaputettu on säveltänyt ja sanoittanut Sauli Alipirjelä. Toiseksi sijoittui Jani M.J. Tuovisen säveltämä ja Susanna Ågrenin sanoittama Muurahainen, ja kolmanneksi Anniina Lotvosen säveltämä ja sanoittama Ei mikään ole muuttunut. Lisäksi kilpailussa myönnettiin kaksi kunniamainintaa kappaleille Kuolema raksalla, tekijöinä Vesa Suhonen & Veli Matti Suhonen eli Terrori-bändi ja Hei moi moi moi, sävellys ja sanoitus Laura Sippola.

Uusia työväenlauluja ja sanan vapautta perjantain ohjelmassa

Työväen Musiikkitapahtuma lähti hienosti lentoon torstai-iltana, kun portit avautuivat ja tapahtuma-alue alkoi täyttyä festivaalivieraista. Sää oli heinäkuisen lämmin ja J. Karjalaisen hitit innostivat yhteislauluun. Perjantaina 28.7. Työväen Musiikkitapahtuman runsas ohjelma pääsee täyteen laajuuteensa, kun avajaiset käynnistyvät Sananvapauden lavalla klo 17.

Työväen Musiikkitapahtuma alkoi kesäisissä sirkustunnelmissa

Aurinkoisen lämpimässä, lähes helteisessä säässä käynnistyi 51. Työväen Musiikkitapahtuma rovaniemeläisen Saarni Sirkuksen nykysirkusesityksellä. Esitykseen oli vapaa pääsy ja ennakkoliput ehtivät loppua jo aamupäivän aikana. Suuren kysynnän vuoksi telttaan kannettiin lisää penkkejä talkoolaisten voimin ja lopulta kaikki jonottamaan tulleet pääsivät katsomaan esitystä täpötäyteen, tiivistunnelmaiseen sirkustelttaan.