Skip to content

Ensimmäinen tapahtumapäivä käynnistyy!

Työväen Musiikkitapahtumassa puhutaan seksistä, ilmastonmuutoksesta ja pakkoyrittäjyydestä – kaupunkifestivaalin kruunaavat mm. UMO Helsinki Jazz Orchestra, Ricky-Tick Big Band & Julkinen Sana, Pyhimys sekä Ellinoora. Työväen Musiikkitapahtuma alkaa Valkeakoskella tänään torstaina. Nelipäiväinen kaupunkifestivaali yhdistää kantaaottavat keskustelutilaisuudet, huippuartistit ja modernin työväenaatteen unohtumattomaksi kokemukseksi, johon jokainen on tervetullut.

Keskustelujen teemat heijastavat vuotta 2019. Ilmastonmuutoksen, siirtolaisuuden ja työn muuttumisen lisäksi tapahtumassa käsitellään seksipositiivisuutta ja seksuaalisuuden voimaa. Kiihkeät tuulet – Naiset ja erotiikka on teemakonsertti, jossa seksistä ja erotiikasta kertovia lauluja esittävät Erin, Mari Rantasila, Mira Luoti ja Henrika Nieminen. Teemakonsertti on osa Työväen Musiikkitapahtuman, Kotkan Meripäivien ja Luneten yhteistyötä.

Big bandeja, räppäreitä ja uusia pop-artisteja samalla lavalla

Tapahtumassa on tänä vuonna vahvasti esillä Big Band -musiikki, kun UMO Helsinki Jazz Orchestra esittää ainutlaatuisen Työväenlaulu Jazz -konsertin, jossa tunnettuja työväenlauluja kuullaan uudelleen sovitettuina jazz-versioiksi. Konsertin solisteja ovat Vuokko Hovatta, Jesse Kaikuranta sekä Club for 5 yhtyeestä tuttu Juha Viitala.
Lisäksi tapahtumassa nähdään suurta suosiota kerännyt Ricky-Tick Big Band & Julkinen Sana, kun Työväen Sivistysliitto juhlii 100-vuotisjuhlavuottaan. Hip hopia ja jazz-musiikkia esittävä yhtye on ilmoittanut lopettavansa toimintansa tämän vuoden lopussa, joten nyt on oiva tilaisuus nähdä tämä 21-henkinen suurkokoonpano vielä kerran lavalla. Orkesterin solisteja ovat suomi-räpin pioneerit Paleface, Redrama ja Tommy Lindgren
Työväen Musiikkitapahtumassa on helppo törmätä myös uusiin artisteihin. Sitku, Sofa ja F heittävät festareilla harvinaisen yhteiskeikan, joka yhdistää räpin ja popin energisellä ja tuoreella tavalla. Naisenergiaa tarjoaa myös siskosten muodostama Maustetytöt, jonka tarinat kertovat työnteosta ja työttömyydestä, samanaikaisesta puutteesta ja liiallisuudesta, kasvattamisesta ja kasvamisesta, ja vaikkapa marjanpoiminnasta.
Näiden lisäksi tapahtumassa esiintyvät mm. Ismo Alanko, Tuure Kilpeläinen ja Kaihon Karavaani, Stam1na, Funky Kingston feat. Pelle Miljoona ja Marjo Leinonen, Evelina, Ellinoora, Pyhimys, Pepe Willberg, Vesterinen Yhtyeineen, Atomirotta, Anna Järvinen, Pää Kii, Kalevauva.fi, Los Salsanismo, Pauliina Kokkonen, Töyssy & Takalaittomat, Mokoma, Grandmother Corn, DJ Oku Luukkainen, Mikä Rämä, Ida Elina, Elina Teini, Teatteri Vanhan Jukon kvartetti, Heidi Kaarto & Aila Mattila, Ruusut, Minä & Nieminen, Ritva Koskensuu, RRR, FlamasCrew, Jukka Takalo, Viitasen Piia, Pikku Papun Orkesteri, Rajamäen pojat, John Westmoreland (USA) sekä Soikkuu.

Tapahtuman koko ohjelma: https://www.musarit.fi/ohjelma/
Liput: https://www.musarit.fi/liput/
Median akkreditointi: https://www.musarit.fi/press/akkreditoituminen/

LISÄÄ UUTISIA

Uusi Työväenlaulu – sävellys- ja sanoituskilpailu

Suomalainen työelämä on murroksessa. Etätyöt lisääntyvät ja vapaa-aikaankin ulottuva ajatustyö kuuluu monien arkeen. Perinteiset roolijaot ovat muuttumassa ja tietoisuus ihmisten moninaisuudesta on osa uutta työelämää. On siis tullut aika päivittää työväenlaulut uudelle tasolle!

Musarijunan kyydissä ensi kertaa Työväen Musiikkitapahtumaan!

Valkeakoskella ensi heinäkuussa järjestettävän Työväen Musiikkitapahtuman ohjelmisto on täydentynyt. Luvassa on laadukas sekoitus työväenkulttuuria, huippuartisteja, vaihtoehtomusiikkia, lastenohjelmaa, sirkustaidetta, yhteiskunnallisia keskusteluja, lavarunoutta sekä ilmaisohjelmaa. Valkeakoskelle pääsee nyt ensimmäistä kertaa matkustamaan myös Musarijunan kyydissä.

Jo 14. kertaa järjestettävä Kirjazz & Blues -minifestivaali tarjoaa rytmiherkkua luonnonkauniissa tanssilavamiljöössä

Kirjaslammen tanssilavan miljöössä Valkeakoskella järjestettävä Kirjazz & Blues -minifestivaali tarjoaa kesäkuun alussa herkkua rytmimusiikin ystäville nyt jo 14. kertaa. Jazzin, bluesin ja rytmimusiikin ystävien korvia hellivät Linda Fredriksson Juniper, Emilia Sisco sekä KQ Groove.

Työväen Musiikkitapahtuma tuo nykysirkuksen UPM Tervasaaren paperitehtaan pihaan

Jo 50 vuotta täyttänyt Työväen Musiikkitapahtuma järjestetään Valkeakoskella 26.-30.7.2023. Kesän ohjelmisto on tuttuun tapaan laadukas sekoitus työväenkulttuuria, huippuartisteja, vaihtoehtomusiikkia sekä ilmaisohjelmaa lapsille ja ikäihmisille.

Ikinuoren Työväen Musiikkitapahtuman 50-vuotisjuhlia vietettiin monipuolisen ohjelmiston ja upeiden esiintyjien voimin!

Työväen Musiikkitapahtumassa koettiin 27. – 31.7. lukemattomia iloisia jälleentapaamisia, kun festivaalia päästiin parin vuoden tauon jälkeen vihdoin viettämään entiseen malliin.Yleisön virratessa runsaslukuisena sisään festivaalialueelle, ilo oli käsinkosketeltavaa. Musiikkitapahtuman 50-vuotisjuhliin osallistui reilusti yli 30 000 kävijää.