Skip to content

KIRJASLAMPI DANCE PAVILION LA 10.6.2023

KIRJAZZ & BLUES JÄRJESTETÄÄN JO 14. KERRAN KESÄKUUSSA lauantaina 10.6. 2023
Ovet aukeaa klo 16.00 – seuraa meitä somessa ja kotisivuillamme

Liput myynnissä Tiketissä, osta täältä ennakkoon!

Kirjaslammen tanssilavan miljöössä Valkeakoskella järjestettävä Kirjazz & Blues -minifestivaali tarjoaa kesäkuun alussa herkkua rytmimusiikin ystäville nyt jo 14. kertaa. Jazzin, bluesin ja rytmimusiikin ystävien korvia hellivät Linda Fredriksson Juniper, Emilia Sisco, Elias Kahila sekä KQ Groove.

Saksofonisti Linda Fredriksson on noussut viime vuosina vauhdilla suomalaisen jazzin eturiviin niin solistina, säveltäjänä kuin yhtyeensä johtajanakin. Ennen nykyistä soolouraansa hän ollut tuttu näky useiden maamme huippukokoonpanojen kuten Mopon, Superpositionin ja Ricky-Tick Big Bandin riveissä. Fredrikssonin ensimmäinen soololevy Juniper on yksi viime aikojen näkyvimmistä ja ylistetyimmistä suomalaisista jazz-julkaisuista. Fredrikssonin kanssa Juniper-yhtyeessä musisoivat kosketinsoittaja Tuomo Prättälä, basisti Mikael Saastamoinen ja rumpali Olavi Louhivuori.

Huippusielukasta ja maanläheistä soulmusiikkia jazzin ja bluesin vaikutteisiin yhdistelevä Emilia Sisco on ollut maassamme vielä suuremmalle yleisölle suhteellisen tuntematon, mutta nyt siihen näyttäisi olevan tulossa muutos. Northern Lights -yhtyeensä kanssa esiintyvä helsinkiläislaulaja on valloittanut jo kansainvälisiäkin esiintymislavoja, ja hänen vastaansanomattoman sielukkaat keikkansa keräävät koko ajan uusia ystäviä meillä Suomessakin.

Elias Kahila on luonut oman ainutlaatuisen polkunsa maamme musiikkielämässä, ja hän on saavuttamassa pitkäjänteisellä työllään nyt myös kansainvälistä näkyvyyttä. Kahilan yhden miehen yhtye saa aikaan aivan uudentyyppisen keikkaelämyksen, missä yhdistyvät virtuoosimainen sellonsoitto, livelooppaus ja laulu. Kahila saa sellostaan irti aivan uudenlaisia soundeja kehittämällään shuffle-jousitekniikalla. Hänen tavoitteenaan on tehdä 70- ja 80-lukujen poprockille sama kuin mitä Apocalyptica-yhtye on tehnyt metallimusiikille. Kansainvälistäkin kiinnostusta herättänyt Kahila on toiminut jo useita vuosia luottosellistinä lukuisten Raskasta Joulua -solistien keikoilla.

KQ Groove on valkeakoskelaislähtöinen pitkän linjan kokoonpano, joka ammentaa soulin ja jazzin tanssittavimmista piirteistä. Kokeneista ja palkituista muusikoista koostuva kuusihenkinen kokoonpano ilmoittaa esikuvikseen muun muassa Stevie Wonderin, Otis Reddingin ja Tower of Power -yhtyeen, joten yhtyeen keikoilla tanssijalkaa alkaa taatusti kutittaa heti ensitahdeista lähtien.

LINDA FREDRIKSSON JUNIPER

EMILIA SISCO

KQ GROOVE

ELIAS KAHILA

KIRJAZZ & BLUES 2023

Time: Lauantai 10.6.2023, ovet klo 16:00, KQ Groove klo 17.00

Place: Kirjaslampi Dance Pavillion, Hakalantie 6, Valkeakoski. (Behind Hotel Waltikka)

TICKETS: Tiketti.fi (32,50€)Students, pensioners, conscripts, unemployed -5€

Additional information: Workers' Music Festivals office, Tehtaankatu 5 A 1, 37600 Valkeakoski. info@musarit.fi, 040 525 7177.

Aikataulu

16.00 ovet
17.00 KQ Groove
18.30 Linda Fredriksson Juniper
20.00 Elias Kahila
21.30 Emilia Sisco

Accessability: Kirjaslammen tanssilavalle on esteetön kulku ja pysäköintipaikat. Lähellä sijaitsevassa uimalassa on esteetön WC.