Skip to content

Antti Tuisku, Kaija Koo, Olavi Uusivirta, Stacey Kent (USA) ja Vesala Työväen Musiikkitapahtumaan!

Työväen Musiikkitapahtuma juhlitaan 45. kerran Valkeakoskella 28.­–31.7.2016 upeiden artistien tahdissa. Tunnelmallinen festivaali järjestetään ainutlaatuisessa miljöössä UPM:n Tervasaaren paperitehtaan ja Myllysaaren museon pihamaalla Valkeakosken keskustassa.

Tapahtumassa esiintyvät muun muassa tämän hetken kuumimmat nimet Antti Tuisku ja Olavi Uusivirta. Antti Tuiskun konsertti on osa lauantain perhepäivän ohjelmaa, joten siitä pääsevät nauttimaan kaikenikäiset. Lisää hyviä syitä saapua Valkeakoskelle tarjoavat PMMP:n jälkeen soolouran näyttävästi aloittanut Vesala sekä Suomen menestyneimpiin naisartisteihin kuuluva Kaija Koo.
Festivaalilla huippuhetkiin lukeutuu myös Ricky-Tick Big Band & Julkinen sana, jossa vaikuttavat Paleface, Redrama ja Tommy Lindgren. Kyseessä on genrerajoja rikkova 20-henkinen spektaakkeli, joka yhdistää jazzia ja hip hoppia ennennäkemättömällä tavalla. Tapahtumassa nähdään toinenkin erittäin suosittu hip hop -kollektiivi, Roope Salminen & Koirat.
Rockimmasta tarjonnasta vastaavat mm. energisistä keikoistaan tunnettu Michael Monroe, väkevä metallibändi Mokoma sekä suomirockin veteraani Miljoonasade, joka julkaisee tänä vuonna uuden Sähköinen Rouva Maa -albumin. Nuorta raikkautta ohjelmaan tuovat muun muassa nuorison suosikki Younghearted, pehmeää poppia esittävä Tilhet, pajut ja muut sekä vauhdikkaasti rock-kartalle ilmoittautunut Tiisu.
Työväenmusiikkitarjonnan helmenä loistaa Eija Ahvon ja Harri Saksalan yhtye Punainen Lanka. Kokoonpanon juuret ovat 1970-luvun laululiikkeessä, mutta laulut ovat yhä ajankohtaisia. Viime vuonna paluun tehnyt yhtye on kirjoittanut myös uusia lauluja.
Jazzia, bluesia ja tanssimusiikkia
Työväen Musiikkitapahtuman rohkea ja laaja-alainen ohjelma tarjoaa laatua myös marginaalisemman musiikin ystäville. Valkeakoskella nähdään muun muassa bluesin kotimainen ykkösnimi Erja Lyytinen. Toisenlaista kitaravirtuositeettia edustaa kansainvälistäkin mainetta niittänyt fingerstyle-spesialisti Petteri Sariola. A cappella -ryhmä Tuuletar tuo raikkaan tuulahduksen avajaisiin tapahtumaperjantaina.
Tapahtumassa nähdään myös viime kesän Kirjazzissa hurmannut Timo Lassy Band. Jazzia on tarjolla enemmänkin, sillä Valkeakoskelle saapuu huikea artistivieras Yhdysvalloista. Upeaääninen ja sielukas jazzlaulaja Stacey Kent on ollut kotimaassaan Grammy-ehdokkaana parhaasta jazz-albumista.
Festivaalin toinen ulkomainen vieras on niin ikään amerikkalainen Hayseed Dixie, joka nousi tunnetuksi tekemällä hilpeitä bluegrass-covereita tunnetuista rockbiiseistä. Tapahtumassa esiintyy myös hieman samantapaisella konseptilla maailman valloittanut kotimainen Steve’n’Seagulls.
Perinteisemmän tanssimusiikin ystäviä hemmottelevat muun muassa vuoden 2013 tangokuningas Kyösti Mäkimattila ja yleisön suosikki Neljänsuora. Tapahtumalauantaina Kirjaslammen idyllisiä lavatansseja tähdittää Antti Ahopelto.
Lisää tulossa!
Työväen Musiikkitapahtuman koko perheen ohjelma, laaja työväenmusiikkitarjonta ja Ekakerta -festivaalin ohjelma julkaistaan myöhemmin. Kaikki julkaistut artistit ovat nähtävillä myös tapahtuman verkkosivuilla osoitteessa www.valmu.com/artistit.
TORSTAI 28.7.2016:
Vesala, Michael Monroe, Erja Lyytinen, Kyösti Mäkimattila
PERJANTAI 29.7.2016:
Roope Salminen & Koirat, Hayseed Dixie (USA), Steve’n’Seagulls, Miljoonasade, Neljänsuora, Timo Lassy Band, Punainen lanka, Petteri Sariola, Tuuletar, ym.
LAUANTAI 30.7.2016:
Antti Tuisku, Olavi Uusivirta, Kaija Koo, Mokoma, Ricky-Tick Big Band & Julkinen Sana, Stacey Kent (USA), Tiisu, Younghearted, Tilhet, Pajut ja muut, ym.
SUNNUNTAI 31.7.2016:
Ohjelma julkaistaan myöhemmin!
LIPUT:
Tapahtumaranneke TO–LA: 70 euroa ennakkoon, ovelta 80 euroa
Torstain päivälippu: 35 euroa ennakkoon, ovelta 40 euroa
Perjantain päivälippu: 35 euroa ennakkoon, ovelta 40 euroa
Lauantain päivälippu: 45 euroa ennakkoon, ovelta 50 euroa
Ennakkolippuja myyvät Työväen Musiikkitapahtuman tapahtumatoimisto, Kanavanranta 3, 37600 Valkeakoski sekä Lippu.fi.
Ennakkoliput tulevat myyntiin helmikuun viimeisellä viikolla.

LISÄÄ UUTISIA

Uusi Työväenlaulu – sävellys- ja sanoituskilpailu

Suomalainen työelämä on murroksessa. Etätyöt lisääntyvät ja vapaa-aikaankin ulottuva ajatustyö kuuluu monien arkeen. Perinteiset roolijaot ovat muuttumassa ja tietoisuus ihmisten moninaisuudesta on osa uutta työelämää. On siis tullut aika päivittää työväenlaulut uudelle tasolle!

Musarijunan kyydissä ensi kertaa Työväen Musiikkitapahtumaan!

Valkeakoskella ensi heinäkuussa järjestettävän Työväen Musiikkitapahtuman ohjelmisto on täydentynyt. Luvassa on laadukas sekoitus työväenkulttuuria, huippuartisteja, vaihtoehtomusiikkia, lastenohjelmaa, sirkustaidetta, yhteiskunnallisia keskusteluja, lavarunoutta sekä ilmaisohjelmaa. Valkeakoskelle pääsee nyt ensimmäistä kertaa matkustamaan myös Musarijunan kyydissä.

Jo 14. kertaa järjestettävä Kirjazz & Blues -minifestivaali tarjoaa rytmiherkkua luonnonkauniissa tanssilavamiljöössä

Kirjaslammen tanssilavan miljöössä Valkeakoskella järjestettävä Kirjazz & Blues -minifestivaali tarjoaa kesäkuun alussa herkkua rytmimusiikin ystäville nyt jo 14. kertaa. Jazzin, bluesin ja rytmimusiikin ystävien korvia hellivät Linda Fredriksson Juniper, Emilia Sisco sekä KQ Groove.

Työväen Musiikkitapahtuma tuo nykysirkuksen UPM Tervasaaren paperitehtaan pihaan

Jo 50 vuotta täyttänyt Työväen Musiikkitapahtuma järjestetään Valkeakoskella 26.-30.7.2023. Kesän ohjelmisto on tuttuun tapaan laadukas sekoitus työväenkulttuuria, huippuartisteja, vaihtoehtomusiikkia sekä ilmaisohjelmaa lapsille ja ikäihmisille.

Ikinuoren Työväen Musiikkitapahtuman 50-vuotisjuhlia vietettiin monipuolisen ohjelmiston ja upeiden esiintyjien voimin!

Työväen Musiikkitapahtumassa koettiin 27. – 31.7. lukemattomia iloisia jälleentapaamisia, kun festivaalia päästiin parin vuoden tauon jälkeen vihdoin viettämään entiseen malliin.Yleisön virratessa runsaslukuisena sisään festivaalialueelle, ilo oli käsinkosketeltavaa. Musiikkitapahtuman 50-vuotisjuhliin osallistui reilusti yli 30 000 kävijää.